Intercooperació

La intercooperació forma part de l’ADN de les iniciatives que ens definim com a Economia Social i Solidaria. L’entenem com una eina i una estratègia que tenim per sobreviure, per fer-nos més fortes i per fer escac al sistema i a l’economia capitalista. De manera senzilla, la intercooperació pot ser explicada amb el lema “juntes som més fortes”.

La intercooperació és una altra manera d’anomenar, la cooperació entre organitzacions de l’economia social i solidària (ESS), i  pot ser amb finalitat:

  • econòmica: pretén millorar la posició en el mercat de les organitzacions de l’ESS.
  • social: és l’expressió pràctica del valor cooperatiu de la solidaritat.
  • política: aspira a defensar els interessos col·lectius de les organitzacions i augmentar la incidència social de l’ESS.

La comissió d’intercooperació de la XES ha engegat un procés d’identificació de les sinèrgies que s’han establert arreu del territori entre organitzacions de l’ESS i anem mostgrant la diversitat de projectes d’intercooperació en aquest mapa: xarxes locals d’economia solidària, pols cooperatius (visita el mapa de la Xarxa de Pols Cooperatius), ecosistemes cooperatius, cooperatives de segon grau, agrupacions sectorials d’ESS, empreses mancomunades…


Projectes d’intercooperació a Catalunya

Notícies Intercooperació

A Pamapam fem servir cookies Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca