Preparem el 2023 amb ulls XES

Aquest dissabte les activistes de Pam a Pam ens hem reunit a Manlleu en assemblea anual per fer un repàs al balanç del 2022 i tancar el pla de treball del 2023.

A les 10 del matí començaven a arribar les activistes al Lab Manlleu, un punt de trobada de l’ESS a Osona, que ens ha obert les portes per celebrar l’assemblea anual de Pam a Pam.

Després de repassar tot allò fet durant el 2022 i l’estat econòmic del projecte, entrem a planificar. Repassant el pla estratègic de la XES per 2023-2026 passem per alguns objectius als quals des de Pam a Pam podem aportar més i acordem activitats concretes; algunes són novetat.

Aplicarem un canvi de lògica en la priorització de punts a entrevistar, contactarem primer aquells que responen als sectors i àmbits estratègics assenyalats al pla de la organizació (cures, energia, alimentació, economies comunitàries i intercooperació). També farem reculls i mapatges específics amb aquests criteris i segons les necessitats concretes que detectem per part de les usuàries del mapa o agents propers a l’ESS. I, finalment, investigarem sobre les equivalències entre Balanç Social i Pam a Pam per mirar d’actualitzar alguna puntuació dels criteris del mapa amb els resultats d’aquesta auditoria social.

A més a més, hem escollit els temes sobre els quals ens volem formar aquest any: finances ètiques, ecofeminisme i Balanç Social. També hem fet un repàs històric dels 10 anys i algunes de les fites del projecte. I, fent volar la imaginació, hem fet un exercici de creativitat col·lectiva per donar idees per una campanya comunicativa.

Per tancar un matí tan fructífer, hem dinat a un dels punts del mapa de l’ESS: el restaurant Sambucus, també de Manlleu. Un lloc on segur que tornarem!