El #19DVamFerPAM, i tots els altres dies

Fins el 19 de desembre, Pam a Pam era el mapa del consum responsable i l’economia solidària de Barcelona; a partir d’aquest dia ho passà a ser de tot Catalunya. I ens convertirem de l’un a l’altre amb un PAM ben fort que demostra que volem i podem punxar el model capitalista cada cop menys imperant i ho fem des de la crítica constructiva.

Fins el 19 de desembre, Pam a Pam era el mapa del consum responsable i l’economia solidària de Barcelona; a partir d’aquest dia ho passà a ser de tot Catalunya. I ens convertirem de l’un a l’altre amb un PAM ben fort que demostra que volem i podem punxar el model capitalista cada cop menys imperant i ho fem des de la crítica constructiva, perquè sí hi ha alternatives i cada vegada en som més les persones que les practiquem.
 
Amb el hashtag #19DFesPAM, a través de Twitter i Facebook, durant tota la setmana vam fer PAM a una economia que no ens agrada, que no volem. Dilluns feiem PAM a l’oligopoli energètic de la mà d’Oleguer Presas, membre d’una cooperativa d’energies renovables. NO VOLEM grans estructures empresarials que s’omplin les butxaques a costa dels recursos energètics i el bé comú. SÍ VOLEM cooperatives d’energies renovables que cuidin les persones i el medi ambient.

 
Dimarts compartiem amb Yolanda Delgado, pagesa agroecològica i membre del grup de consum La Guixa de Manresa, el nostre rebuig a les multinacionals que especulen i s’enriqueixen amb el dret a l’alimentació. NO VOLEM grans superfícies que exploten a qui produeix i a qui consumeix. SÍ VOLEM aliments de proximitat, comerç just i agricultura ecològica.

 
NO ENS AGRADA el turisme massificat i depredador, i per això Ariana Torras, membre d’una cooperativa de turisme responsable de Manresa feia el dimecres PAM al turisme que genera impactes socials, econòmics i mediambientals negatius. SÍ ENS AGRADA el turisme responsable, comunitari i cooperatiu que cuida les persones i el medi ambient.

 
David Fernández, membre d’una cooperativa de finances ètiques, feia ahir dijous PAM a una banca que estafa, roba i especula. És la banca que NO VOLEM. SÍ VOLEM la banca ètica, les monedes socials o l’intercanvi.

 
I així vam arribar al 19D. Pam a Pam és la resposta al “això no m’agrada, però no conec cap alternativa”. Parlem des del positivisme, som constructives, oferim respostes. El mapa de les alternatives que ens agraden i que SÍ VOLEM arriba a tot Catalunya, a les quatre demarcacions i a les 41 comarques. Què esperes per buscar la teva alternativa?