Ara, Pam a Pam a la butxaca!

Estem molt contentes d’estrenar l’aplicació mòbil de Pam a Pam! Aquest nova eina tecnològica al servei de la comunitat #pamApam pretén fer més accessible el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de l’economia solidària de Catalunya per transformar el nostre entorn a través dels hàbits de consum. Pots descarregar-la aquí: www.pamapam.org/app D’una banda, l’app afavoreix l’intercanvi de coneixements i experiències… Llegir més

Estem molt contentes d’estrenar l’aplicació mòbil de Pam a Pam! Aquest nova eina tecnològica al servei de la comunitat #pamApam pretén fer més accessible el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de l’economia solidària de Catalunya per transformar el nostre entorn a través dels hàbits de consum. Pots descarregar-la aquí: www.pamapam.org/app

D’una banda, l’app afavoreix l’intercanvi de coneixements i experiències entre les persones de la xarxa interessades a practicar un consum alternatiu i compromès amb els drets de les persones treballadores i amb la sostenibilitat social i ambiental. De l’altra, facilita la cerca d’iniciatives a través de la geolocalització, i permet contactar amb elles o valorar-les de manera més senzilla. L’objectiu és facilitar l’ús del mapa a les usuàries habituals i alhora fer un pas endavant i arribar a més persones amb una eina intuïtiva que podem portar a la butxaca, per enfortir d’aquesta manera l’economia solidària al país.

Què hi trobaràs?

L’app manté la mateixa estructura de cerca que el web i permet cercar iniciatives a partir de tres filtres: territori, criteris i sectors econòmics. 

El mapa #pamApam inclou totes les comarques catalanes i permet cercar per municipis, per tal que una usuària trobi fàcilment allò que té més a l’abast, independentment d’on sigui. L’app, mitjançant l’ús de la geolocalització, fa més ràpid i clara aquesta identificació geogràfica.

Els criteris són aquells elements que avaluen que els punts que es mostren al mapa responen a premisses d’economia solidària i es classifiquen en tres blocs: impacte social, impacte ambiental i organització i treball. La proximitat, la gestió de residus o la democràcia interna són tres dels 15 criteris d’economia solidària que hem establert per avaluar les iniciatives del mapa. L’app mostra el llistat d’iniciatives de manera molt clara i permet identificar molt fàcilment el compliment dels criteris de cadascuna d’elles.

Finalment, es sectors classifiquen els diferents tipus d’activitat econòmica. A Pam a Pam en recollim 12 de diferents, com ara l’alimentació, l’habitatge, les cures, l’oci o la logística.

L’aplicació també permet accedir a les novetats de les xarxes socials del projecte i consultar els continguts del blog amb només un clic. En resum, amb la nova app és més fàcil participar a la xarxa i interaccionar amb altres usuàries, així com accedir als punts mapats, valorar-los i recomanar-los in situ. L’app només està disponible de manera nativa per a Android però per a totes aquelles persones amb dispositius diferents hem millorat l’accés a la web des del mòbil per aconseguir que tingui la mateixa usabilitat.

Descarrega-te-la aquí i fem créixer l’economia solidària!