Com no podia ser d’una altra manera, Pam a Pam va participar al llarg del cap de setmana habilitant un espai d’informació i mapatge, en el qual vam poder donar a conèixer tot el que bull en el si de la nostra comunitat.
El passat cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, el Recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu va tornar a acollir la Fira de l’Economia Solidària de Catalunya (FESC) sota el lema L’economia ha canviat. I tu, a què aspires? I amb Andalusia com a nació convidada.
Tot i el tancament de la Fira durant el dissabte a la tarda per tal de facilitar la participació a la manifestació del 26-O davant les retallades de llibertats, el nombre de persones que van visitar la VIII Edició de la FESC va superar amb escreix l’anterior, amb prop de 14000 persones. A més, aquesta va comptar amb més de 200 entitats expositores i un centenar d’activitats de tot tipus i per tots els públics amb la voluntat de mostrar que l’economia solidària és un espai de resistència davant les amenaces del model capitalista.
Com no podia ser d’una altra manera, Pam a Pam va participar al llarg del cap de setmana habilitant un espai d’informació i mapatge, en el qual vam poder donar a conèixer tot el que bull en el si de la nostra comunitat: els diagnòstics, els grups locals de xinxetes, la comunitat digital i, sobretot, les pràctiques i les iniciatives que avui omplen, de manera creixent, el mapa col·laboratiu de l’economia solidària de Catalunya.
Cal destacar especialment la mostra d’una part de la feina feta al llarg d’aquest 2019 en el marc del diagnòstic de l’agroecologia en l’ESS. Exposant, en un mapa interactiu, el conjunt de les iniciatives d’aquest sector identificades en el procés d’elaboració d’aquest informe. Oferint, a més de visualitzar la presència d’aquest tipus d’iniciatives en el territori, la possibilitat de proposar noves iniciatives agroecològiques situant-les al mapa.
La Fira va culminar amb un total de 16 entrevistes a iniciatives que ben aviat apareixeran a Pam a Pam: Ateneu de Nou Barris, La Pera, Som Biomassa, Metzineres, Irídia, Mow-te, Associació La Florestina, La Coopcomunitat blockchain, Resid’ÚS, Clara Ser Gran, Ethical Time, Vidalia, Taula per Mèxic, Katuma, Babycrotx i Ca l’Abril.
Un any més, la FESC i el si de l’ESS van posar de manifest la seva vitalitat i potència. Tal com es va poder apreciar en la presentació de l’Informe del Mercat Social, les 261 organitzacions associaciades a la XES generen 6300 llocs de treball i uns ingressos anuals de 221 milions d’euros.
Des d’aquest espai no volem deixar d’agrair a totes les persones que han fet possible aquesta Fira, a les més de cent persones voluntàries i a la quarantena de persones i entitats de l’ESS que des del gener han estat treballant col·lectivament per fer possible aquest cap de setmana ple de realitats transformadores.