La comissió d’intercooperació de la XES ens va proposar fer un mapa per fer visibles projectes en què les entitats de l’ESS col·laboren juntes. En presentem el resultat.
Si voleu veure en un mapa quina és la intercooperació que hi ha a Catalunya, ja podeu consultar el mapa d’intercooperació, amb una cinquantena d’iniciatives a tot el territori. Hem explicat el projecte a la xerrada sobre intercooperació com a element estratègic que s’ha fet a la FESC, el podeu rescuperar aquí.
La nova pàgina vol explicar també aquesta dinàmica tan identificativa de l’ESS. Per fer-ho, detalla una de les possibles classificacions dels tipus d’intercooperació: econòmica, social i política. Tot i que en l’àmbit teòric presentem aquestes distincions, a la pràctica, els projectes d’intercooperació solen tenir més d’una finalitat i les categories s’entrellacen.
Segons l’informe d’Estat del Mercat Social que estem elaborant des de la XES, el mercat social de la XES consta de 1.480 entitats, inclou les sòcies, les entitats de Pam a Pam i les que han fet el Balanç Social . Un 65% de les que estan a Pam a Pam prioritzen com a proveïdores les que estan al mercat social. Però a més a més, la meitat de les iniciatives de Pam a Pam intercooperen amb projectes de sectors econòmics diferents del seu i el 63% fan intercooperació sectorial. També destaquem la importància de compartir espais entre entitats, ja que aquest fet col·labora a augmentar la intercooperació.
A banda d’aquest mapa, hem estat desenvolupant, a petició de la Xarxa de pols cooperatius i d’economia social i solidària, un nou mapa que situa en el territori els projectes que formen part d’aquesta articulació. El podeu veure aquí.